ua en ru

Слідство припускає причетність "батальйону Дудаєва" до вбивства Нємцова, - джерело

Слідство припускає причетність "батальйону Дудаєва" до вбивства Нємцова, - джерело

Слідство припускає причетність батальйону Дудаєва" до вбивства російського опозиційного політика Бориса Нємцова. Про це пише газета "Известия" з посиланням на джерело в правоохоронних органах.

Джерело "Известий" стверджує, що замовником вбивства були українські спецслужби, а організаторами - голова батальйону імені Джохара Дудаєва (воює на боці українських силовиків) Адам Осмаєв, а також його дружина Аміна Окуєва. Виконавцями стали чеченські бойовики.

Співрозмовник видання розповів, що слідчі в даний час опрацьовують, в тому числі, версію вбивства, пов'язану з так званим "українським слідом". Вбивство Нємцова, пише газета, повинно було дестабілізувати обстановку в країні і дискредитувати російське керівництво.

Осмаєва підозрювали в підготовці замаху на Володимира Путіна. Після звільнення українським судом він почав брати участь у бойових діях на Донбасі. На думку російських слідчих, Осмаєв є членом організації "Імарат Кавказ", його дружина - колишня активістка Майдану - також знаходиться в зоні проведення спецоперації.

Нємцов був убитий увечері 27 лютого в центрі Москви. За фактом вбивства порушено кримінальну справу за двома статтями КК РФ - "вбивство" і "незаконний обіг зброї". За фактом вбивства порушено кримінальну справу, слідчі розглядають кілька версій, однак підозрюваних поки немає.

Головна свідок злочину - українка Ганна Дурицька, яка в той вечір супроводжувала політика - дала свідчення і поїхала в Україну.