ua en ru

Розслідування вбивств Вороненкова завершено, - прокуратура Києва

Розслідування вбивств Вороненкова завершено, - прокуратура Києва Фото: Денис Вороненков (facebook.com/deputatvoronenkov)

Завершено досудове розслідування резонансного вбивства колишнього депутата Держдуми РФ

Прокуратура міста Києва завершила розслідування за фактом вбивства екс-депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова. Про це повідомила пресс-служба прокуратури міста Києва.

Зокрема, згідно з повідомленням, управлінням з розслідування кримінальних проваджень слідчими органів та процесуального керівництва прокуратури міста Києва завершено досудове розслідування резонансного вбивства колишнього депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова, яке відбулося 23 квітня 2017 в Києві.

На даний момент сторонам кримінального провадження повідомлено про завершення досудового розслідування. Також був відкритий доступ до матеріалів слідства. Після ознайомлення сторін із зазначеними матеріалами, а також матеріалами, які можуть перебувати у володінні сторони захисту, обвинувальний акт буде направлено до суду.

Як повідомлялося, у вказаному кримінальному провадженні повідомлено про підозру організатору та п'ять співучасників цього злочину.

Всі учасники злочинної групи в залежності від відведеної ролі здійснювали організацію і підготовку до злочину, яка включала оренду квартир, автомобілів, зовнішнє спостереження за жертвою і інше.

"Зазначимо, що двоє виконавців злочину в даний час знаходяться під вартою. Матеріали стосовно організатора (громадянина РФ Володимира Тюріна) і двох інших співучасників злочину (уродженця міста Харкова Юрія Василенка та громадянина України Ярослава Левенця), які в даний час ховаються від органу досудового розслідування та перебувають у розшуку, виділені в окреме провадження, досудове розслідування в якому триває", - повідомили в прокуратурі

Підозрюваним загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 10 до 15 років або довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, підозрюваним у вбивстві колишнього депутата Державної Думи Росії Дениса Вороненкова продовжили арешт на 2 місяці.