ua en ru

Слідча група по розстрілу мобільної групи під Щастям вже створена, - СБУ

Слідча група по розстрілу мобільної групи під Щастям вже створена, - СБУ выявила миллионные убытки на госпредприятии в Черкассах

Глава СБУ обіцяв розслідувати і покарати винних у розстрілі

Оперативно-слідча група по розстрілу мобільної групи по боротьбі з контрабандою під Щастям Луганській області була створена на наступний день після злочину, 3 вересня. Про це йдеться в повідомленні прес-центру СБУ.

"Оперативно-слідча група Служби безпеки України щоденно доповідає Голові СБУ про хід та результати розслідування нападу 2 вересня ц. р. на мобільну групу по боротьбі з контрабандою в Новоайдарському районі Луганської області. Група працює в тісній взаємодії з військовою прокуратурою, була створена відразу після скоєння цього резонансного злочину - 3 вересня", - йдеться в повідомленні.

До складу слідчої групи, за твердженням СБУ, увійшли кращі співробітники центрального апарату спецслужби, посилені представниками регіональних підрозділів.

Голова СБ України Василь Грицак підкреслив, що напад на зведену мобільну групу не залишиться без покарання. "Це зухвалий злочин буде розслідувано. Відплати не уникне ніхто", - підкреслив він.

Нагадаємо, 2 вересня під час оперативних задач по боротьбі з незаконним переміщенням товарів через лінію розмежування в засідку бойовиків потрапила мобільна група у складі волонтерів, працівників Державної фіскальної служби України, Служби безпеки України і військових. В результаті загинув волонтер і співробітник ГФС, ще 4 людини отримали поранення.

Голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Георгій Лою попросив створити слідчо-оперативну групу по розстрілу мобільної групи під Щастям Луганської області.