ua en ru

Слідчий комітет РФ повідомляє про обстріл своєї групи з території України

Слідчий комітет Російської Федерації повідомляє про обстріл своєї групи з території України.

Слідчий комітет Російської Федерації повідомляє про обстріл своєї групи з території України. Про це йдеться в повідомленні прес-служби слідчого комітету Росії.

Згідно з повідомленням, 25 липня слідча група, до складу якої увійшли співробітники низки підрозділів СК Росії, проводила огляд місцевості на захід від хутора Примиусского Куйбишевського району Ростовської області, у зв'язку з її обстрілом з території України 23 липня. Під час проведення цієї слідчої дії, група співробітників СК Росії, які були в одязі з відмінними знаками і написами, піддалася масованому мінометному обстрілу.

"Немає ніякого сумніву, що стріляли з боку України виробляли цей обстріл прицільно, маючи намір убити співробітників російських правоохоронних органів. І по всій видимості, тільки погана підготовка українських військових і своєчасна евакуація слідчих під прикриттям броньованого автотранспорту, не дозволили стріляв реалізувати свій умисел", - йдеться в повідомленні.

Згідно з повідомленням, всього в бік слідчо-оперативної групи було вироблено 47 пострілів мінами, імовірно калібру 82 мм.
"Пізніше з цього ж сектору з боку України було вироблено ще 32 пострілу мінами", - додали в СК РФ.

Також, за попередніми даними, в ході цього артилерійського обстрілу легку контузію отримала неповнолітня мешканка хутора Примиусский, яка перебувала у дворі свого будинку.

Слідчим управлінням СК Росії по Південному федеральному округу вирішується питання про порушення за даними фактами кримінальних справ. Встановлюються всі обставини події.