ua en ru

Слідчий комітет РФ назвав вибух в Керчі терактом

Слідчий комітет РФ назвав вибух в Керчі терактом Фото: місце події (kerch fm)

За фактом вибуху в Керчі Слідчий комітет РФ відкрив кримінальну справу

Слідчий комітет Російської Федерації (РФ) назвав вибух в політехнічному коледжі в Керчі терактом. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Слідчий комітет РФ.

Як повідомляється, на даний момент за фактом вибуху в Керчі відкрито кримінальну справу.

"Слідчими органами Головного слідчого управління Слідчого комітету Російської Федерації по Республіці Крим порушено кримінальну справу за фактом вибуху у одному із коледжів міста Керчі за ознаками злочину, передбаченого ст. 205 КК РФ (терористичний акт)", - йдеться в повідомленні.

За даними російського слідства, в їдальні коледжу спрацював невстановлений вибуховий пристрій, начинений металевими предметами.

Разом з тим, в Слідкомі РФ не називають число загиблих і постраждалих. У повідомленні російського відомства наголошується, що на даний момент інформація про постраждалих уточнюється, велика частина з них - підлітки.

На даний момент, сформований штаб із співробітників Слідчого комітету, ФСБ і МВС Росії, проводиться допит свідків і очевидців, вивчається відео з камер спостереження.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що сьогодні в обід в політехнічному коледжі Керчі стався вибух. Спочатку повідомлялося, що в їдальні навчального закладу стався вибух газу. Разом з тим, пізніше в антитерористичному комітеті РФ заявили про підрив неуставновленного вибухового пристрою. Крім того, за словами очевидців, перед вибухом на території коледжу був помічений невідомий зі зброєю.

На даний момент відомо, що в результаті вибуху в Керчі загинули 10 осіб, ще 50 отримали поранення.