ua en ru

Помер творець сінгапурського "економічного дива" Лі Куан Ю

Помер творець сінгапурського "економічного дива" Лі Куан Ю Лі Куан Ю

У Сінгапурі у віці 91 року помер перший прем'єр-міністр Сінгапуру, один з творців "економічного дива" Лі Куан Ю. Про його смерть повідомляє агентство Reuters з посиланням на представників прем'єр-міністра Сінгапуру.

Останнім часом здоров'я Лі Куан Ю сильно погіршився. На початку лютого політик потрапив у лікарню з важкою формою пневмонії. 18 березня він був переведений в реанімацію в критичному стані.

Лі Куан Ю очолював уряд Сінгапуру з 1959 року, в 1990-му його змінив Го Чок Тонг. У 2004 році прем'єром став старший син Лі Куан Ю Лі Сяньлун, який запропонував своїм попередникам залишитися в уряді на почесних постах: перший прем'єр став міністром-ментором, а другий - старшим міністром.

Під керівництвом Лі Куан Ю Сінгапур перетворився з відсталої країни у фінансовий центр Південно-Східної Азії. Прем'єр домігся цього за рахунок залучення іноземних інвесторів, орієнтації економіки на високотехнологічний сектор, боротьби з мафією, інвестицій в освіту громадян.

Широку популярність отримала боротьба Лі Куан Ю з корупцією. Відомий його вислів, що успішну боротьбу з корупцією потрібно почати з того, що "посадити трьох своїх друзів - ви точно знаєте за що, і вони знають".