ua en ru

Помер наслідний принц Саудівської Аравії

Наслідний принц Саудівської Аравії 81-річний Султан бін Абдул Азіз Аль Сауд помер, передає CNN, посилаючись на джерело в держдепартаменті США. За іншими даними, принцу було 83 роки. Наголошується, що він перебував у США, де здавав медичні аналізи. Подробиці події не повідомляються.
Аль Сауд був п'ятнадцятим сином першого короля Саудівської Аравії Абдель-Азіз ібн Сауда. Він був міністром оборони, першим заступником прем'єр-міністра країни і міністром авіації. За своє життя він також займав ряд важливих державних постів. Так, в 1970-х рр. він був відповідальним за закупівлі озброєння для саудівської армії. Аль Сауд також був відповідальним за проведення політики Саудівської Аравії в сусідньому Йемені, коли там почалася громадянська війна, а також в країнах Африканського рогу. Принц вважався експертом з дій СРСР в країнах південно-східної Африки.
Інформація про стан здоров'я наслідного принца тримався в суворій таємниці. У 2003 р. один з іноземних журналістів, які перебували в Саудівській Аравії, повідомив, що нібито у Аль Сауда рак товстої кишки. Після цього влада змусила представника преси покинути країну.
Відзначимо, що нинішній правитель Саудівської Аравії король Абдалла ібн Абделшь Азіз 14 жовтня 2011 р. був госпіталізований в одну з клінік в Ер-Ріяді, йому зробили термінову операцію.