ua en ru

Ситуація з бюджетом США стабілізувалася, - нардеп Олександр Шепелєв

Ситуація з бюджетом найбільшої економіки світу - США - демонструє тенденцію до стабілізації, вважає народний депутат, член комітету Верховної Ради України з питань фінансів, банківської діяльності, податкової і митної політики Олександр Шепелєв.

"Позитивне сальдо державного бюджету США у вересні склала 75 млрд доларів. Довгострокова статистика вказує на те, що, як правило, у вересні доходи перевищують витрати, проте в 2009-2011 роках у США була інша ситуація. Тим не менш, в 2012 році положення нормалізувався", - повідомив нардеп Олександр Шепелєв.
Нагадаємо, доходи бюджету США у вересні поточного року склали 261,6 млрд. доларів, що на 8,9% вище рівня вересня 2011 р. Витрати бюджету США у вересні поточного року склали 186,5 млрд дол., що на 38,4% нижче рівня вересня 2011 р.

"Збільшення суми доходів держбюджету США у вересні переважно було забезпечено за рахунок зростання надходжень податків від великого корпоративного бізнесу - 56 млрд. доларів у порівнянні з 39 млрд. доларів у вересні минулого року. Це не дивно, оскільки провідні американські компанії в третьому кварталі 2012 року продемонстрували рекордні прибутки", - повідомив член комітету Верховної Ради України з питань фінансів, банківської діяльності, податкової і митної політики Олександр Шепелєв.