ua en ru

Сирійські сили безпеки вбили щонайменше 12 людей, - правозахисники

Сирійські сили безпеки вбили, як мінімум, 12 чоловік, передає "Голос Америки". "Війська, що подавляють антиурядові протести, вбили вісьмох людей в північній провінції Ідліб і ще чотирьох у центрі країни - у районі м. Хама", - повідомили правозахисні групи в неділю.
В цих частинах країни активно проводяться операції проти людей, залучених до протестів. Сили безпеки активізували свої дії після зникнення генерального прокурора Аднана Баккура. Раніше з'явився відеозапис виступу Баккура, в якому він говорить, що подав у відставку на знак протесту проти придушення народних хвилювань. Проте влада Сирії стверджує, що Баккур викрадений і зробив цю заяву під тиском злочинців.
Президент Міжнародного комітету Червоного хреста Якоб Келленбергер в неділю зустрівся з міністром закордонних справ Сирії Валідом Муаллемом і в понеділок має провести переговори з Президентом Башаром Асадом.
Генеральний секретар Ліги арабських держав Набив аль-Арабі оголосив, що відвідає Сирію, можливо вже на цьому тижні. Він сказав, що має намір висловити стурбованість ескалацією насильства в країні і ознайомитися з оцінками сирійських лідерів.