ua en ru

Сирійські повстанці пригрозили РФ терактами

Сирійські повстанці пригрозили РФ терактами Фото: конфлікт в Сирії

Місцеві повстанці загрожують завдати Кремлю удар - впроваджуючи подвійних агентів і відправляючи терористів-смертників

Противники Президента Сирії Башара Асада планують впроваджуватися в ряди урядових військ для з'ясування місця розташування російських сил в близькосхідній країні і подальшого проведення терактів на військових об'єктах РФ. Про це заявив представник Визвольного руху Хомса в інтерв'ю виданню The Daily Beast.

Так, повідомляється, що через майже два тижні після початку російської військової операції у Сирії місцеві повстанці загрожують завдати Кремлю удар - впроваджуючи подвійних агентів і відправляючи терористів-смертників.

"Спочатку ми витримаємо потужні повітряні бомбардування, а потім ми почнемо послабляти Росію всіма доступними засобами, наприклад, впроваджуючи агентів в ряди режиму (імовірно, в ряди урядових військ режиму Асада, - ред.), щоб отримати доступ до даних про пересування російських і режиму", - заявив капітан Рашид аль-Хурани з Визвольного руху Хомса (ОДХ).

Як зазначає видання, схоже, що ОДХ готовий використати проти своїх ворогів тактику бойовиків "Ісламського держави".

"Ми будемо здійснювати операції з участю мучеників (маються на увазі смертники, - ред.) з числа інакомислячих офіцерів", - сказав аль-Хурани.

За його словами, рух знаходиться у скрутному становищі. Бази ОДХ розташовані в контрольованому опозиціонерами анклаві між містами Хама і Хомс на заході Сирії. Цей район у щільному оточенні сирійської армії є ключовою метою російських авіаударів і недавніх пусків крилатих ракет з Каспію.

Напрмним, раніше повідомлялося, що Російська Федерація і очолювана США коаліція фактично домовилися з питань уникнення інцидентів в повітрі в ході операції проти "Ісламської держави" (ИГИЛ) в Сирії.