ua en ru

Сирійська опозиція заявляє про сотні убитих в боях з урядовими військами за Хомс

Після кількох днів запеклих боїв з бійцями сирійської опозиції, урядові війська відновили контроль над більшою частиною міста Хомс, повідомляє ВВС-Україна.

Війська Башара Асада змогли вибити опозиціонерів з району Дейр Баальба і деяких інших кварталів міста.

Активісти сирійської опозиції заявляють про понад дві сотні жертв в результаті штурму. За даними різних джерел, загинули від 2 до 4 сотень людей. Кореспондент ВВС у Дамаску повідомляється, що очевидець одного з районів Хомса повідомляє про велику кількість убитих. Серед них жінки і діти.

Повідомлення про кількість загиблих неможливо перевірити з незалежних джерел, але в місті Хомс ведеться найзапекліша боротьба.

Арабська редакція телеканалу Sky News повідомила, що в Хомсі урядові війська застосували отруйні гази, в результаті чого загинули кілька людей. Інші джерела не підтверджують цю інформацію.

Нагадаємо, 24 грудня катарський телеканал "Аль-Джазіра" повідомив, що в результаті застосування газів в Хомсі загинули шестеро людей. Однак Рамі Абд аль-Рахман з Syrian Observation for Human Rights повідомив, що вид газу встановити не вдалося, і що, можливо, це не можна назвати застосуванням хімічної зброї. 23 грудня сайти, пов'язані з іранським режимом і ліванської терористичної організацією "Хізбалла", звинуватили бійців сирійської опозиції в застосуванні хімічної зброї, через якого загинули кілька солдатів урядових військ.

Читайте також: Башар Асад просить про притулок у Венесуелі, - джерело (відео)