ua en ru

Сирійська опозиція звинуватила президентські війська у вбивстві, щонайменше, 250 мирних жителів в м. Дарайя

Сирійські опозиціонери звинуватили війська Президента Башара Асада у вбивстві, щонайменше, 250 мирних жителів в м. Дарайя поруч із Дамаском. Місцеві жителі повідомляють, що більшість жертв були знайдені у власних будинках або підвалах офісних будівель, передає Reuters з посиланням на очевидців. За їх даними, загони Асада здійснювали рейди по домівках жителів Дарайі.

На відеозйомці, поширеної опозиціонерами, показані численні тіла молодих чоловіків у мечеті Абу Сулейман аль-Дарані зі слідами кульових поранень на голові і грудях. "Зараз ми намагаємося ідентифікувати тіла загиблих і обставини смерті. Початковий огляд показав, що, по більшій частині, вони загинули від пострілів з близької відстані в обличчя, шию і голову. Це дуже схоже на страти", - повідомив по телефону один з опозиціонерів.

Урядові війська увійшли в Дарайю вранці 25 серпня 2012 р. після триденної бомбардування, в якій, за даними опозиціонерів, загинуло понад 70 чоловік. Військова операція в Дарайі є частиною кампанії з відновлення контролю над околицями Дамаска, де раніше ховалися опозиціонери.

Населення Дарайі складають в основному мусульмани-суніти. Саме вони складають основу опозиційного руху в Сирії. Відзначимо, що Асад і його оточення належать до алавітів, які близькі до шиїтської версії ісламу.

Нагадаємо, 24 серпня агентство ООН у справах біженців заявило, що загальне число сирійців, які втекли від громадянської війни в сусідні країни, перевищило 200 тис. чоловік.