ua en ru

У Сирії убито командира угруповання "Фронт Нусра"

У Сирії убито командира угруповання "Фронт Нусра" Фото: убитий ще один командир одного з сирійських угруповань

За непідтвердженими даними, в районі Алеппо загинули ще кілька сирійських воєначальників

У Сирії в районі Алеппо загинув один з командирів сирійського повстанського угруповання "Джабхат Фатех аль-Шам", раніше відомого як "Фронт Нусра", Абу Омар Саракеб. Про це повідомило угруповання в Twitter, передає BBC.

В повідомленні йдеться, що Саракеб загинув у результаті авіаудару, але не уточнено, авіацією якої країни він був завданий.

Водночас агентство Reuters повідомило, що Абу Омар Саракеб і кілька інших високопоставлених членів угрупування загинули в селі Кафр Наха.

Сирійська обсерваторія з прав людини, що базується у Великій Британії, але отримує інформацію від активістів на місцях, повідомила, що авіаудар був завданий невідомими бойовими літаками під час зустрічі членів "Джабхат Фатех аль-Шам", знищивши Саракеба і ще одного військового командира на ім’я Абу Муслем аль-Шамі.

Зазначимо, "Фронт Нусра" змінив назву на "Джабхат Фатех аль-Шам" в кінці липня, одночасно обірвавши зв'язки з "Аль-Каїдою".

Нагадаємо, армія президента Сирії Башара Асада відбила у повстанців стратегічно важливий район міста Алеппо - Рамусу, який вона втратила в минулому місяці.