ua en ru

У Сирії був убитий бельгієць, який вербував бойовиків для ІДІЛ

У Сирії був убитий бельгієць, який вербував бойовиків для ІДІЛ Фото: бойовик ІДІЛ (YouTube screenshot)

Ясін Аззауі вербував людей сім'ями на війну в Сирії

У Сирії був убитий бельгієць, який вербував бойовиків терористичної організації "Ісламська держава" (ІДІЛ). Про це повідомляє Het Laatste Nieuws.

"Ясін Аззауі здійснював успішне вербування серед мусульманської молоді в рідній брюссельській комуні Моленбек. Він умовляв їхати на війну в Сирії цілі родини", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, йому вдалося відправити туди, щонайменше, 4 сім'ї з не менш ніж 2 дітьми. Під час вербування йому допомагала його дружина Мелісса, яка брала на себе агітацію жінок. Якщо вони були незаміжніми, вона пропонувала їм вийти заміж за її чоловіка Ясіна Аззауі

Так, після того, як він відправився на війну в Сирії, вона спробувала приєднатися до нього разом з сином (1,2 року), однак була затримана в січні 2015 року в аеропорту Шарлеруа.

Пізніше, на суді, який засудив Мелісу до 4 років умовного ув'язнення, вона зізналася у скоєнні злочинів і відреклася від чоловіка. На засіданні вона також пообіцяла навернутися в християнство.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що терористичні організації "Ісламська держава" і "Аль-Каїда" найближчим часом можуть об'єднатися.