ua en ru

У Сирії за три місяці були вбиті 729 мирних жителів

У Сирії за три місяці були вбиті 729 мирних жителів Фото: вибух у Сирії (rfsmediaoffice.com)

У тому числі загинули 109 жінок і 185 дітей

В Сирії за останні три місяці в обложеному режимом Башара Асада передмісті Дамаска Східній Гуті загинули 729 мирних жителів, в тому числі 109 жінок і 185 дітей. Про це йдеться в доповіді сирійської правозахисної організації SNHR, передає "Агенство Анадолу".

Повідомляється, що мирні жителі загинули в результаті бомбардування ВПС режиму Асада і ВКЗ Росії.

Згідно з доповіддю, за період з 14 листопада 2017 по 14 лютого 2018 років жертвами обстрілів і бомбардувань режиму Асада стали 697 цивільних осіб, в тому числі 96 жінок та 177 дітей. В результаті бомбардувань ВКЗ Росії загинули 32 мирних жителя, в тому числі 13 жінок і вісім дітей.

Правозахисники стверджують, що за останні три місяці від голоду і хвороб в обложеному передмісті Дамаска загинули вісім чоловік, у тому числі двоє дітей. За цей період сили режиму Асада атакували мечеті 28, медичні центри -10 разів.

Нагадаємо, в результаті удару очолюваної США коаліції в Сирії загинули і отримали поранення близько 300 бійців пов'язаної з Кремлем приватної військової компанії "Вагнер", які взяли участь у вилазці на стороні сил президента Сирії Башара Асада.