ua en ru

В Сирії загинув 19-річний російський контрактник

В Сирії загинув 19-річний російський контрактник Фото: конфлікт в Сирії

Чоловік не був пілотом, але займався обслуговуванням техніки на аеродромі

В Сирії загинув російський контрактник - 19-річний Вадим Костенко з Кубані. Загибель солдата підтвердив його родич, передає РБК з посиланням на інформацію активістів групи Conflict Intelligence Team (CIT).

Повідомлення про загибель 25 жовтня 19-річного контрактника з Краснодарського краю Вадима Костенко опублікували в соціальних мережах друзі і родичі.

"Перевіряючи інформацію, його профіль, профілі його друзів і родичів, ми знайшли безліч підтверджень тому, що він був діючим військовослужбовцем за контрактом. Строкову службу закінчив у червні 2015-го і відразу підписав контракт", - йдеться в повідомленні CIT за підсумками проведеного групою розслідування.

Близькі загиблого розповіли активістам, що до них приїжджали офіцери з військового аеродрому Приморсько-Ахтарска (Краснодарський край). На аеродромі базується 960-й штурмовий авіаполк 1-ї Гвардійської змішаної авіадивізії 4-ї армії ВПС і ППО. Російські штурмовики Су-25 в Сирії також з цього авіаполку, стверджують активісти CIT.

"Після проходження строкової служби в/ч 20926 (834-й навчальний центр ВПС, р. Зерноград, Ростовської області) Вадим підписав контракт з в/ч 75387, 960-м штурмовим авіаполком", - припускають автори розслідування.

Він не був пілотом, але займався обслуговуванням техніки на аеродромі, уточнюють вони.

Нагадаємо, доповідь міжнародної правозахисної організації Human Rights Watch по Сирії, в якій Російська Федерація звинувачується в скоєнні військових злочинів на території арабської республіки, є "газетною качкою".