Синоптики попереджають про підвищення рівня води у річках України

Синоптики попереджають про підвищення рівня води у річках України Фото: на внутрішніх водоймах почав танути лід (rada-uzhgorod.gov.ua)

На річках країни очікується чергова хвиля повені

На річках України очікується подальше підвищення рівня води. Про це йдеться в повідомленні Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Повідомляється, що 30 березня на українській ділянці Дунаю біля Вилкового Одеської області у зв'язку з проходженням хвилі водопілля очікується збереження небезпечних рівнів води (в межах 155-165 см над нулем поста), при яких спостерігається затоплення понижених незаселених ділянок міста.

30 березня очікується формування чергової хвилі повені з підйомом рівнів води на річках басейнів:

  • Сяну, Дністра (Львівська, Івано-Франківська обл.) 0,2 - 1,0 м;
  • Західного Бугу, Прип'яті 0,1-0,5 м, місцями вихід води на заплаву, а у басейні Прип'яті - зміст і подальше їх затоплення.

На річках Лівобережжя у зв'язку з дощами і таненням снігу очікується зростання інтенсивності підйому рівнів води з виходом води на понижені ділянки заплав і утриманням води на досягнутих відмітках затоплення заплав. На річках і водосховищах відбуватиметься подальше ослаблення і руйнування льодоставу на річках Правобережжя - очищення від льоду.

Нагадаємо, раніше синоптики попереджали про ожеледицю на дорогах Києва 30 березня.