ua en ru

Sikorsky Aircraft вирішила не використовувати двигуни "Мотор Січі" для вертольотів S-61N

Компанії "Мотор Січ" поки не вдалося домовитися зі світовим виробником вертольотів Sikorsky Aircraft. Останній повідомив "Мотор Січ" про те, що її двигун не підходить для вертольотів S-61N. Втім, в Sikorsky Aircraft так і не повідомили, чи означає це, що переговори з українською компанією припиняться. В той же час в "Мотор Січ" заявляють, що продовжать роботу з доопрацювання і вдосконалення свого двигуна, оскільки він затребуваний в Україні. Про це пише видання "Комерсант-Україна".

Американська Sikorsky Aircraft прийшла до висновку, що двигун ТВ3-117ВМА-СБМ1В виробництва запорізької "Мотор Січ" не підходить для вертольотів S-61N, заявив директор із зовнішніх комунікацій Sikorsky Aircraft Пол Джексон. "Ми ретельно вивчили ситуацію, вивчили двигун і встановили, що з технічних причин він не підходить для вертольота S-61N. Про це ми повідомили українському виробнику", - додав він. На уточнююче питання про те, чи означає це, що переговори з "Мотор Січ" більше не ведуться, Джексон відповідати відмовився.

Про переговори з Sikorsky Aircraft стало відомо минулого тижня зі слів голови ради директорів "Мотор Січ" В'ячеслава Богуслаєва. Він повідомив, що сторони провели вже декілька зустрічей, причому представники американської компанії самі звернулися до українського виробника. "Вертоліт S-61 трохи менше Мі-17, на ньому стоїть двигун (T58-GE-10) виробництва General Electric потужністю 1,4 тис. л. с. Проте його не можна експлуатувати в умовах сильної жари, наприклад при 50°c, тому компанія звернулася до нас", - уточнив Богуслаєв.

Нагадаємо, чистий прибуток "Мотор Січі" в І кварталі 2012 р. виріс на 23,7% - до 875,6 млн грн.