ua en ru

У Швейцарії померла колишня королева Румунії Анна

У Швейцарії померла колишня королева Румунії Анна Фото: померла королева Румунії

Анна померла в лікарні міста Морж

Дружина колишнього короля Румунії Міхая - Анна померла в понеділок у віці 92 років в одній з лікарень Швейцарії. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Як відзначається, за даними адвоката Королівського дому Адріану Васіліу, похорони відбудуться, швидше за все, 13 серпня в соборі міста Куртя-де-Арджеш.


Тіло покійної буде перебувати протягом одного дня в замку Пелеш (Сіная) і потім протягом одного дня в Королівському палаці в Бухаресті. Останні королівські похорони відбулися в Румунії в 1938 році, коли померла королева Марія - бабуся Міхая.

"Міхай та Анна познайомилися в 1947 році, а їх весілля відбулося на наступний рік, вже після зречення і від'їзду короля з Румунії. У них п'ять дочок, старша з них - 67-річна принцеса Маргарета представляє колишнього короля в суспільному житті. Міхай і Анна жили в Швейцарії, однак останні роки нерідко приїжджали в Румунію", - йдеться в повідомленні.

Разом з тим, 94-річний Міхай також тяжко хворий. Діагноз - "плоскоклітинний рак з метастазами і хронічна лейкемія". У березні він був виписаний після операції з клініки в Лозанні.

Нагадаємо, у Сербії помер колишній лідер самопроголошеної республіки Сербська Країна Горан Хаджич.