ua en ru

У Швеції напали на журналістів, які знімали репортаж про мігрантів

У Швеції напали на журналістів, які знімали репортаж про мігрантів Фото: австралийскиех телевізійники робили репортаж про мигранатах в Ринкебю

Зловмисники провокували бійки, а також скоїли наїзд автомобілем на оператора

Поліція Швеції з'ясовує обставини нападу на групу іноземних журналістів, які робили телевізійний репортаж про проблеми міграції та ставленні до мігрантам. Про це пише The Daily Mail.

Інцидент стався в Ринкебю (передмістя Стокгольма) в ніч на понеділок, 29 лютого. Група чоловіків у масках напала на співробітників австралійського "Дев'ятого каналу", що знімали матеріал для програми "60 хвилин". Планований репортаж присвячений міграційній кризи в Європі.

Хулігани стали затівати бійку з журналістами. На місце події була викликана поліція, після чого зйомки продовжилися під охороною шести співробітників правоохоронних органів. Потім поліцейські виїхали, і зловмисники знову напали на журналістів.

В результаті бійки легкі травми отримали продюсер і оператор, якому на ногу наїхав автомобіль зловмисників. Також постраждали два фотографа. Одному з них вибили зуб, а у іншого після удару в щелепу почалася кровотеча. Крім того, нападники кинули у потерпілих ємність з-під напою.

Представник міської поліції Ларс Бистрем повідомив, що за фактом нападу на журналістів проводиться розслідування. За його словами, зловмисники зникли з місця події на автомобілі.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Греції Алексіс Ціпрас заявив, що резолюцію, яка буде прийнята на саміті ЄС-Туреччина 7 березня, Афіни схвалять тільки в тому випадку, якщо вона буде передбачати відповідне розподіл мігрантів за всім країнам Євросоюзу.