ua en ru

На Шрі-Ланці через спалах лихоманки загинули близько 300 осіб

На Шрі-Ланці через спалах лихоманки загинули близько 300 осіб Фото: на Шрі-Ланці спалах лихоманки (РБК-Україна)

Кількість хворих лихоманкою денге перевищила 100 тис. осіб

На Шрі-Ланці через спалах лихоманки денге загинули близько 300 осіб, на острові переповнені лікарні, закриті школи. Про це повідомляє AFP.

Як зазначається, на Шрі-Ланці посилили боротьбу з лихоманкою денге. Зокрема, на острові закривають школи, щоб зупинити безпрецедентний спалах вірусу, що передається від комарів.

Крім того, повідомляється, що Червоний Хрест нарощує свою активність, оскільки кількість хворих лихоманкою денге перевищила 100 тис. осіб, що майже в два рази вище, ніж у минулому році.

"Сьогодні у всіх школах були представлені інструкції для координації з місцевими органами влади і пошуку будь-яких районів розмноження москітів в їх безпосередній близькості", - повідомили в місцевому Міністерстві охорони здоров'я.

Офіційні дані показують, що в цьому році через лихоманку денге загинули 290 осіб, що майже в чотири рази перевищує число загиблих за весь 2016 рік.

"Однією з причин різкого зростання кількості випадків захворювання є те, що вірус, що поширюється в даний час, розвинувся, і у людей немає імунітету, щоб боротися з новим штамом", - повідомив представник Червоного Хреста.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що вчені назвали Південну Америку загрозою здоров'я людства.