ua en ru

У Міносвіти розраховують на 3 млрд гривень з "коронавірусного" фонду

У Міносвіти розраховують на 3 млрд гривень з "коронавірусного" фонду Фото: на засоби захисту в освіті можуть виділити 3 млрд гривень (facebook.com/koda.gov.ua)
Автор: РБК-Украина

Наступного тижня з фонду боротьби з коронавірусом можуть бути виділені 3 млрд грривень на засоби дезінфекції та засоби індивідуального захисту в освіті. Така можливість з'явилася у зв'язку з тим, що кошти фонду використані всього на 32%, і частина коштів можна перерозподілити на освіту.

Про це в ефірі програми "Право на владу" заявив в.о. міністра освіти і науки Сергій Шкарлет.

"Ми сьогодні підготували новий запит, за першим Міністерство фінансів нам дало відмову щодо фінансування старих секвестрованих програм. Цього разу ми зробили новий запит чисто на засоби дезінфекції та засоби індивідуального захисту в розмірі 3 млрд грнивень. Сподіваємося, що ми наступного тижня проведемо ці зміни ", - сказав він.

Нагадаємо, раніше Шкарлет розповів, що навчання в школах "червоної зони" буде дистанційним.

Також Шкарлет розповів, що в рамках організації роботи їдалень у школах на час карантину в Україні рекомендується встановити сендвічний тип харчування.

Крім того, у зв'язку з карантином в Україні школам рекомендується самостійно приймати рішення про перенесення канікул з урахуванням епідеміологічної ситуації. Також рекомендується ввести гнучку структуру освітнього процесу.