ua en ru

Шимків: Рада має до кінця травня прийняти 24 закони для нових коштів від ЄС і МВФ

Шимків: Рада має до кінця травня прийняти 24 закони для нових коштів від ЄС і МВФ Фото: Дмитро Шимків прокоментував засідання Нацради реформ

Частину законопроектів потрібно повторно внести в Раду через зміну уряду

Верховна Рада України до кінця травня має прийняти 24 законопроекти для отримання макрофінансової допомоги від ЄС і чергового траншу МВФ. Про це повідомив заступник глави адміністрації президента України Дмитро Шимків на брифінгу після заcідання Національної ради реформ у вівторок, передає кореспондент РБК-Україна.

"Нам необхідно прийняти 19 законопроектів. Їх прийняття відкриває дорогу до чергового траншу від МВФ у розмірі 1,7 млрд доларів, а також додаткових гарантій уряду США ще на 1 млрд доларів. Таким чином, 2,7 (млрд. доларів, - ред.) ", - повідомив Шимків.


Шимків додав, що 12 з 19 законопроектів необхідно повторно внести в Раду, згідно з процедурою у зв'язку з призначенням нового уряду.

"Що стосується співпраці з ЄС. На кону для України 105 млн євро в рамках третього траншу макрофінансової допомоги. Для цього необхідно прийняття 5 законопроектів. Важливо, щоб всього 24 законопроекти були прийняті до кінця травня", - підкреслив він.

Нагадаємо, Порошенко констатував завершення парламентсько-урядової кризи.