ua en ru

"Шахтар" обіграв "Карпати"

"Шахтар" обіграв "Карпати" Фото: Шахтар - Карпати

Команда Луческу йде на перерву "зимовим чемпіоном"

Донецький "Шахтар" у матчі-відкритті 15 туру чемпіонату України обіграв львівські "Карпати".

Донеччани довго не могли відкрити счетв матчі. І лише на початку другого тайму Едуардо вдалося пробити Пидкивку. Під кінець гри Ісмаїлі подвоїв перевагу "гірників", а Тейшейра довів рахунок до розгромного.

Шахтар - Карпати 3:0
Голи:
Едуардо, 56, Ізмаїл, 85, Тейшейра, 88
Шахтар: Каніболоцький, Срна, Кучер, Ракицький, Ізмаїл, Степаненко, Фред, Марлос (Коваленко, 73), Тейшейра, Бернард (Дентіньо, 64), Феррейра (Едуардо, 46)
Карпати: Пидкивка, Мірошниченко, Новотрясов, Пластун, Костевич, Гітченко, Чачуа, Кожанов (Страшкевич, 70), Кравець, Худоб'як (Клец, 84), Гуцуляк (Карноза, 64)

"Гра була важкою до першого гола. Наші суперники всіма способами - за хорошою дисципліною і організацією оборонних дій - намагалися перешкодити нам розкрити їх захист. Вони добре закривали зони. Може бути, "Карпати" нічого не створили в атаці, але захищалися досить успішно й переконливо. В якійсь мірі в цьому їм допомогло і поле - воно було не дуже хорошої якості. Все-таки вже грудень і попереду зима, тому дуже складно. Якщо б ми забили на перших хвилинах, коли у нас було 3-4 гольових моменти, напевно, було б набагато легше. А також цікавішим і яскравішим, бо суперник не так би закривався в обороні. Ще раз зазначу: грали проти хорошої команди, яка готова фізично. Вітаю "Карпати" з тим, як вони поставилися до матчу і як виконували отриману установку. Але наша перемога і три очки не обговорюються: вони заслужену, враховуючи, як розвивалася гра і що відбувалося на полі. Перемога заслужена, і результат відповідає грі", - сказав після гри тренер "Шахтаря" Мірча Луческу.

Додамо, що ця перемогу дозволить "Шахтарю" на першому місці провести весь зимову перерву у чемпіонаті України.