ua en ru

На півночі Афганістану бойовики в ході нападу вбили близько 50 мирних жителів

На півночі Афганістану бойовики в ході нападу вбили близько 50 мирних жителів Фото: бойовики в Афганістані (Paula Bronstein/Getty Images)

Бойовики атакували сили безпеки Афганістану і підпалили будинки мирних жителів

В ході нападу на село в північній афганській провінції Сарі-Пуль бойовики вбили близько 50 мирних жителів, передає Reuters з посиланням на представника адміністрації провінції Забихуллу Амані.

За даними місцевої влади, ісламісти напали на форпост сил безпеки Афганістану і підпалили близько 30 будинків. За словами Амані, бойові дії тривають, але місцеві старійшини заявляють про вбивство до 50 мирних жителів, включаючи дітей, жінок і літніх людей. Загиблі були членами громади шиїтів-хазарейців.

Крім того, в ході нападу було вбито сімох представників афганських сил безпеки. За даними влади, село атакувала змішана угруповання бойовиків "Талібану" і "Ісламської держави", проте таліби спростували причетність до нападу. На місце події з Кабула направлено додаткові сили безпеки, у тому числі ВПС.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Кабулі правоохоронці затримали вантажівку з 16 тоннами вибухівки. Боєприпаси знаходилися в коробках, позначених як корм для птахів.