ua en ru

СЕС України повідомляє про можливість зараження питної води у підтоплених областях України.

Санітарно-епідеміологічна служба (СЕС) України повідомляє про можливість зараження питної води у підтоплених областях України. Про це повідомив сьогодні на прес-конференції перший заступник міністра охорони здоров'я, головний державний санітарний лікар України Геннадій Рожков, передає кореспондент РБК-Україна.
За словами Г.Рожкова, в період повені через підняття рівня ґрунтових вод у джерела водопостачання можуть потрапити збудники різних хвороб - "туберкульозу, сибірки, черевного тифу, вірусного гепатиту, яйця та личинки дизентерійних амеб".
"З початку повені 26 лютого на підтоплених територіях України (в Херсонській, Дніпропетровській, Львівській, Луганській, Миколаївській, Волинській, Полтавській, Чернігівській обл. і в Криму) санепідемзакладами проведено 2,5 тис. лабораторних досліджень проб питної води. З них 165 (6,7%) не відповідало гігієнічним нормативам, в тому числі не відповідали нормам 28% проб, узятих з джерел децентралізованого водопостачання ", - заявив Г.Рожков.
Разом з цим Г.Рожков зазначив, що епідеміологічна ситуація в підтоплених районах залишається стабільною і керованою, а масових спалахів гострих кишкових захворювань поки не спостерігається.