ua en ru

Сенцов припинив голодування через критичний стан, - Денісова

Сенцов припинив голодування через критичний стан, - Денісова Фото: Олег Сенцов (facebook.com_Inforos.ru.jpg)

Денісова закликала Росію зберегти життя Сенцову

Український політв'язень Олег Сенцов припинив голодування, тому що перебуває у критичному стані. Про це у Facebook повідомила уповноважений Верховної ради з прав людини Людмила Денісова, передає РБК-Україна.

За її словами, відмова Сенцова від голодування означає, що він у критичному стані і "практично за межею". Вона також назвала брехнею слова російської влади про задовільний стан українця.

"Вони б його тоді не "вмовляли" припинити голодування і постійно не тиснули б на політв'язня психологічно. З такими цілями, з такою силою волі, відданістю і щирою українською позицією людина не могла здатися", - зазначила Денісова.

Вона також закликала Росію зберегти життя Сенцову у зв'язку з тим, що процес виходу з голодування "страшніше самого голодування".

"Я вимагаю, щоб йому надали кращих незалежних медичних фахівців, які проведуть повний медичний огляд. Я хочу бачити висновок про стан здоров'я Олега Сенцова", - додала омбудсмен.

Вона також вимагає прискорити її допуск до політв'язня.

Сенцов припинив голодування через критичний стан, - Денісова

Нагадаємо, раніше радник російського президента підтвердив, що Сенцов написав заяву про відмову від голодування.

Сьогодні вранці стало відомо, що Сенцов припинив голодування, яке оголосив 14 травня. Відзначається, що першою їжею українця стала відварна курка.