ua en ru

Секретна служба США повинна була знати про зустріч Трампа-молодшого з росіянами, - адвокат

Секретна служба США повинна була знати про зустріч Трампа-молодшого з росіянами, - адвокат Фото: Дональд Трамп-молодший (facebook.com/DonaldJTrumpJr)

В Секретній службі заперечують необхідність супроводу сина президента США в 2016 році

Зустріч за участю Дональда Трампа-молодшого з громадянами Росії під час передвиборної кампанії 2016 року була схвалена Секретною службою США. Про це заявив один з особистих адвокатів президента США Джей Секулоу, передає "Голос Америки".

"Якщо це було настільки непорядно, то мені цікаво, чому Секретна служба пропустила цих людей. У той момент президент перебував під захистом Секретної служби, і це викликає у мене питання", - сказав Секулоу.

У свою чергу, представник Секретної служби Мейсон Брейман повідомив, що Трамп-молодший не перебував під захистом Секретної служби в момент проведення зустрічі з росіянами.

"Дональд Трамп-молодший не був об'єктом захисту Секретної служби США в червні 2016 року. Тому ми не перевіряли людей, з якими він зустрічався в той час", - йдеться в письмовій відповіді Секретної служби.

Як зазначає видання, коментарі Секулоу викликали негайну критику, в тому числі з боку радника колишнього президента Джорджа Буша-молодшого з національної безпеки Френсіса Таунсенда.

"Що ж, давайте звалювати провину і кидати під автобус людей з Секретної служби, які захищають президента Дональда Трампа, першу леді і сім'ю", - заявив він.

Нагадаємо, більше половини американців вважають, що РФ намагалася вплинути на вибори в США в 2016.