ua en ru

Операція з продажу Hummer китайській машинобудівній групі Sichuan Tengzhong Heavy Industrial Machines не відбудеться.

Операція з продажу Hummer китайській машинобудівній групі Sichuan Tengzhong Heavy Industrial Machines не відбудеться і бренд буде ліквідований, повідомляє "Комерсант-Україна".
Покупцеві - китайській Tengzhong довелося відмовитися від покупки, після того, як вона не дістала схвалення регулюючих органів Китаю.
Як заявила китайська компанія, їй "не вдалося дістати схвалення від регулюючих органів у встановлені терміни". Міністерство торгівлі Китаю послалося на те, що Tengzhong не надала раціонального плану інвестицій в актив. Крім того, власті Китаю неодноразово підкреслювали, що виступають за екологічні моделі автомобілів, до яких Hummer віднести не можна.
Нагадаємо, GM виставив Hummer на продаж в рамках свого плану фінансового оздоровлення. У червні минулого року концерн оголосив, що покупцем стане Tengzhong, а в жовтні сторони підписали остаточну угоду. Передбачалося, що всі існуючі контракти з дилерами Hummer залишаться в силі. Суму операції сторони не розкривали, проте, за оцінками Bloomberg, вона повинна була становити близько 150 млн дол. GM і Tengzhong планували провести операцію до кінця січня ц.р., але продовжили термін дії угоди до 28 лютого ц.р.
Hummer - марка позашляховиків, розроблена американською AM General. З'явилася після конверсії армійського усюдиходу HMMWV M998. GM придбав права на Hummer у 1999 р. Модельний ряд включає H1 (знятий з виробництва в 2006 р.), H2, H3 і HX. Hummer збирається на двох заводах в США, на заводі в ЮАР і Росії - на калінінградському "Автоторі".
До недавнього часу в аналогічній ситуації був і інший бренд американського концерну - Saab. У грудні минулого року GM заявив, що не може знайти покупця на Saab і згортає виробництво, але в кінці січня концерну вдалося досягти угоди з голландською Spyker Cars.