ua en ru

Рахункова палата: На переселення мешканців с. Карнаватка Криворізького району Дніпропетровської обл. необхідно 95 млн грн.

На переселення мешканців с. Карнаватка Криворізького району Дніпропетровської обл. необхідно 95 млн грн, повідомляє прес-служба Рахункової палати України.
Потреба у вказаній сумі виникла через несвоєчасне розроблення Міністерством промислової політики України робочих проектів з реструктуризації підприємств з підземного видобутку залізної руди (с. Карнаватка, Кривбас).
Рахункова палата провела аудит діяльності Мінпромполітики з реструктуризації гірничодобувних підприємств і дійшла висновку, що ця діяльність є "незадовільною та нерезультативною".
Внаслідок діяльності одного з таких підприємств у Львівській обл. площа знищених або забруднених родючих ґрунтів сягає 100 кв. км. У безпосередній близькості до міста-курорту Трускавець, у зоні колишньої діяльності гірничо-хімічного підприємства Стебницьке ДГХП "Полімінерал", просідає земна поверхня (утворюються карсти), що загрожує руйнуванням дороги Дрогобич-Трускавець, високовольтних ліній електропередач і водогону.