ua en ru

СБУ викрила конвертаційний центр, який незаконно переводив у готівку кошти для одного з кандидатів у Президенти України.

СБУ викрила конвертаційний центр, який незаконно переводив у готівку кошти для подальшого використання виборчим штабом одного з кандидатів у Президенти України. Про це на брифінгу заявив голова СБУ Валентин Наливайченко, передає кореспондент РБК-Україна. "Один з таких пунктів "відмивання" коштів знаходився на вул. Московський у Києві. 13 січня о 19:30 працівники СБУ затримали кур'єра, в якого вилучено 500 тис. грн готівкою. Ці кошти кур'єр перевозив до виборчого штабу одного з кандидатів", - сказав він.

За словами В.Наливайченка, тіньова структура, яка була викрита СБУ, через низку підставних та фіктивних фірм переводила у готівку близько 5 млн грн щоденно.
У зв'язку з цим В.Наливайченко звернувся до керівників комерційних банків з попередженням про відповідальність за "відмивання" коштів.
Також В.Наливайченко заявив, що припинення тіньового обігу коштів є одним з ефективних інструментів, який дозволяє позбавити потенційних фальсифікаторів виборів фінансового підґрунтя фальсифікацій.