ua en ru

СБУ у Рівненській обл. ліквідувала ОЗУ, яке ввезло в Україну 14,3 кг ртуті за 95 тис. дол.

Працівники Служби безпеки України (СБУ) у Рівненській обл. ліквідували діяльність міжнародного організованого злочинного угруповання (ОЗУ), члени якого незаконно ввезли в Україну 14,3 кг ртуті, повідомляє прес-служба СБУ. Двоє громадян України та громадянин Білорусі намагалися продати відповідну партію ртуті за 95 тис. дол. Отруйна речовина зберігалася у промисловому контейнері зі свинцю та у двох скляних пляшках з-під спиртних напоїв.

За матеріалами СБУ, УБОЗ УМВС України в Рівненській області стосовно затриманих осіб було порушено кримінальну справу за ознаками скоєння злочину, передбаченого ч. 4 ст. 321 КК України.
Стосовно іноземця, який безпосередньо причетний до ввезення до України ртуті контрабандним шляхом, слідчими СБУ було порушено ще одну кримінальну справу - за ознаками скоєння злочину, передбаченого ч. 2 ст. 201 КК України (контрабанда).
Вироком Рівненського міського суду усіх трьох зловмисників засуджено до різних термінів позбавлення волі (громадяни України - до 5 років позбавлення волі кожного, громадянин Білорусі - до 1,5 років виправних робіт).