ua en ru

СБУ моніторитиме перебіг виборчого процесу в день другого туру голосування, - В.Наливайченко.

СБУ моніторитиме перебіг виборчого процесу в день другого туру голосування на президентських виборах в Україні. Про це на брифінгу заявив голова СБУ Валентин Наливайченко, передає кореспондент РБК-Україна. За його словами, СБУ має судові та прокурорські санкції для здійснення оперативно-технічних заходів контролю в день голосування і в ході підрахунку голосів.

В.Наливайченко застеріг "тих, хто збирає відомості про виборців з метою використання їх виборчими штабами" від подібних незаконних дій. Він додав, що група громадян, яка займалась такою діяльністю в Черкаській області, затримана. Ця група пропонувала такі дані виборчому штабу одного з кандидатів у цьому регіоні.

Окрім того, за словами голови СБУ, оперативні групи вибірково чергуватимуть біля виборчих дільниць під час підрахунку голосів.

В.Наливайченко також спростував інформацію виборчих штабів про те, що нібито в санаторіях під Києвом перебувають бойовики, які мають на меті зірвати вибори через напад на дільниці, ЦВК, відімкнення електроенергії у приміщенні ЦВК.

В.Наливайченко також підкреслив, що на сьогодні неможливо надрукувати фальшиві бюлетені, оскільки доставка справжніх бюлетенів до дільниць перебуває під контролем СБУ, як і всі офсетні друкарні, які б могли теоретично надрукувати фальшиві бюлетені.