ua en ru

СБУ заявляє про причетність співробітників ФСБ Росії до розстрілу євромайданівців в лютому 2014 р

Служба безпеки України (СБУ) заявляє про причетність співробітників Федеральної служби безпеки Росії (ФСБ) до організації і здійсненні заходів щодо так званої антитерористичної операції з розгону масових акцій протесту в лютому 2014 р.

Служба безпеки України (СБУ) заявляє про причетність співробітників Федеральної служби безпеки Росії (ФСБ) до організації і здійсненні заходів щодо так званої антитерористичної операції з розгону масових акцій протесту в лютому 2014 р. Про це заявив глава СБУ Валентин Наливайченко на брифінгу, передає кореспондент РБК-Україна.

"У нас є обґрунтовані підстави вважати, що саме ці групи, які перебували на одному з полігонів СБУ, брали участь у плануванні та здійсненні заходів з так званої антитерористичної операції", - заявив Наливайченко.

За його словами, встановлено, що група працівників ФСБ проживала в певні періоди на полігоні СБУ "Конча-Заспа".

Також Наливайченко зазначив, що встановлений факт того, що колишній голова СБУ Олександр Якименко особисто приїжджав на цю базу і звітував перед співробітниками ФСБ.

У зв'язку з цим СБУ звернулася до російських колег з вимогою дати роз'яснення, що працівники ФСБ робили в той час в Україні, повідомив глава відомства.

Нагадаємо, всього в протистоянні учасників Євромайдану і правоохоронців, загострення яких відбулося 18 і 20 лютого 2014 р., загинули 103 людини.