ua en ru

СБУ заявила про запобігання теракту в річницю Майдану в Харкові

СБУ заявила про запобігання теракту в річницю Майдану в Харкові Фото: у диверсанта вилучили гранати

Диверсант приїхав в Харківську область з ЛНР

Служба безпеки України (СБУ) заявила про запобігання теракту, який диверсант планував здійснити в Харкові під час заходів на честь другої річниці Майдану. Про це йдеться в повідомленні прес-служби СБУ.

"Бойовик прибув у Харківську область з підконтрольних терористам районів через територію Російської Федерації. Під час проведення масових заходів у Харкові з нагоди святкування річниці Революції Гідності він повинен був виконати наказ своїх ватажків - підготувати і здійснити терористичний акт", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що співробітники СБУ затримали бойовика в Зміївському районі Харківської області. У нього було вилучено бойові гранати Ф-1 та РГД-5, обріз мисливської рушниці з патронами, а також військовий квиток і "нагороди" терористичної організації ЛНР.

Слідчим відділом Управління СБУ в Харківській області розпочато кримінальне провадження за ст. 201 (контрабанда боєприпасів) та ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю) Кримінального кодексу України. Слідство триває.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що затриманий у Кувейті бойовик ИГИЛ заявив про постачання зброї через Україну. Однак Міноборони України відкидає звинувачення у причетності до поставок зброї ісламістам.