ua en ru

СБУ затримала розвідника батальйону бойовиків "Восток", який готував теракти на вибори Ради

Співробітники Служби безпеки України спільно з військовою розвідкою затримали на трасі Донецьк-Маріуполь бойовика-розвідника незаконного воєнізованого формування "Восток", який збирав інформацію для здійснення терактів під час позачергових виборів Верховної Ради, які заплановані на 26 жовтня 2014 р.

Співробітники Служби безпеки України спільно з військовою розвідкою затримали на трасі Донецьк-Маріуполь бойовика-розвідника незаконного воєнізованого формування "Восток", який збирав інформацію для здійснення терактів під час позачергових виборів Верховної Ради, які заплановані на 26 жовтня 2014 р. Про це йдеться в повідомленні прес-служби СБУ.

Громадянин "З", 1985 р.н., під час затримання намагався під виглядом мирного жителя перетнути український блокпост.

"Встановлено, що затриманий бойовик мав завдання провести розвідку і передати ватажкам бандформування інформацію про дислокацію українських військових підрозділів і обстановку в мирних містах для здійснення терористами вибухових акцій напередодні та під час проведення позачергових виборів у Верховну Раду України", - йдеться в повідомленні.

У затриманого вилучено жетон батальйону "Восток" з особистим номером "08261", іменний пропуск з правом безперешкодного проїзду через всі блокпости т.зв. "Донецької народної республіки", в тому числі під час дії введеної терористами "комендантської години".

У багажнику машини затриманого виявлено номерний знак "Ввічливі люди" з емблемою цього ж бандформування - згідно з документами бойовика, такий автомобіль не зупиняли і не оглядали на блокпостах.

Тривають оперативно-слідчі дії.

Нагадаємо, СБУ спільно з військовослужбовцями Збройних сил знайшла в Луганській області схованку зі зброєю, з допомогою якого бойовики "Луганської народної республіки" планували здійснити теракти на виборчих дільницях області.