ua en ru

СБУ затримала мінометчика бойовиків, який обстрілював житлові квартали Луганська

Служба безпеки України (СБУ) затримала мінометчика бойовиків, який обстрілював житлові квартали Луганська.

Служба безпеки України (СБУ) затримала мінометчика бойовиків, який обстрілював житлові квартали Луганська. Про це повідомляє прес-центр відомства.

"Служба безпеки України в межах АТО затримала навідника мінометного розрахунку, який разом з іншими терористами обстрілював житлові квартали Луганська. Встановлено, що громадянин України Смірнов Володимир Олександрович був завербований в бандформувань терористичної організації т.зв. "ЛНР" громадянином РФ Замараєвим Миколою Миколайовичем на прізвисько "Шмига", - йдеться в повідомленні.

Як розповіли в СБУ, за службу на стороні терористів російський куратор пообіцяв Смірнову військовий одяг, житло та 2,5 тис. грн щомісяця.

Найманець, який пройшов спеціальну підготовку як навідник мінометного розрахунку в навчальному центрі, організованому російськими спецслужбами в Луганську на базі гуртожитків університету, де його інструкторами були військовослужбовці РФ.

Згідно зі здобутими даними СБУ, 17 липня разом з чотирма бойовиками Смірнов, виконуючи роль коригувальника вогню, встановлених в мікрорайоні Мирний (Луганськ) 122-мм мінометів обстріляли житловий квартал обласного центру Степовий. В результаті обстрілу було поранено військовослужбовців ЗС України та пошкоджено бойова машина сил АТО.

СБУ щодо бойовика зареєстровано кримінальне провадження за ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) і ч. 1 ст. 263 КК України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами).