ua en ru

СБУ затримала групу диверсантів, що готувала теракти в Дніпропетровській обл

Служба безпеки України затримала групу диверсантів, що готувала теракти в Дніпропетровській області.

Служба безпеки України затримала групу диверсантів, що готувала теракти в Дніпропетровській області. Про це повідомляє прес-центр АТО.

"1 вересня ц.р. контррозвідка СБУ затримала трьох членів диверсійно-підривної групи - жителів р. Павлоград Дніпропетровської області, на чолі з місцевим підприємцем, власником будівельних і торгових компаній. Зловмисники за отриманими від кураторів з Росії вказівок готували вибухи на великому промисловому підприємстві регіону", - йдеться в повідомленні.

В СБУ зазначили, що терористи повинні були дестабілізувати ситуацію в регіоні, сіяти паніку серед місцевого населення і відволікати українські сили із зони АТО.

Під час обшуків у членів злочинної групи вилучена вибухівка, агітаційні матеріали антиукраїнського змісту та засоби зв'язку з співробітниками російських спецслужб.

Встановлено, що зловмисники координували свою підривну діяльність також з самопроголошеної "Донецької народною республікою".

Розпочато досудове слідство по ст.ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації), 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами та вибуховими речовинами) КК України. Тривають допити та слідчі дії.