ua en ru

СБУ порушила справу за фактом виявлення сепаратистського видання в Сумах

Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження за фактом виявлення сепаратистського видання в Сумах.

Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження за фактом виявлення сепаратистського видання в Сумах. Про це йдеться в повідомленні прес-служби СБУ.

"23 червня в Сумах СБУ вилучила друковані матеріали, які містили заклики до посягання на територіальну цілісність і недоторканність України. 49-річний місцевий житель отримав агітаційні журнали "Новоросійський кур'єр" у посилці з Одеси. За словами сумчанина, він мав поширити антиукраїнські видання серед жителів області", - повідомили в СБУ.

За даним фактом слідчим відділом Управління СБУ в Сумській обл. розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст.110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України.

Раніше СБУ вже повідомляла про розпочатих Управліннями СБУ в Харківській, Дніпропетровській, Сумській, Полтавській та Херсонській областях кримінальних проваджень щодо поширення проросійських газет "Новоросія", які містять заклики до посягання на територіальну цілісність і недоторканність України.