ua en ru

Справа Шепелєва: за фактом побиття екс-нардепа відкрито справу

Справа Шепелєва: за фактом побиття екс-нардепа відкрито справу Фото: Олександр Шепелєв (РБК-Україна)

Шепелєв прибув на засідання суду з синцями, заявляючи про те, що його били

За фактом побиття екс-нардепа Олександра Шепелєва порушено кримінальну справу. Про це в коментарі РБК-Україна повідомила прес-секретар СБУ Олену Гітлянська.

"Так, порушили кримінальне провадження", - сказала вона.

Прокурор по справі Руслан Кравченко раніше в залі суду сказав про те, що в СБУ зареєстрували кримінальну справу. Підозрюваний прибув на засідання суду з синцями, заявляючи про те, що його били.

Гітлянська також повідомила у Facebook, що СБУ діє виключно у рамках законодавства і під час затримання Шепелєва сила щодо нього не застосовувалась.

"Підкреслимо, що за заявою Шепелєва військовою прокуратурою сьогодні порушено кримінальне провадження за ст. 147 (Захоплення заручників) Кримінального кодексу України. Прокурор визначив підслідність у цьому проваджеyні за слідчими Служби безпеки України", - написала вона, додавши, що буде призначено судово-медичну експертизу, яка визначить давність нанесення тілесних ушкоджень та їх ступень тяжкості.

Служба безпеки України діє виключно у рамках чинного законодавства, зокрема під час вчорашнього затримання громадянина О...

Опубліковано Гітлянською Оленою 9 лютого 2018 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Печерський районний суд Києва задовольнив клопотання сторони звинувачення про проведення засідання суду по справі Шепелєва в закритому режимі.

"Суд постановив проводити засідання в закритому режимі, обґрунтовуючи це тим, що свідчення містять таємницю, яка охороняється законом. На судовому розгляді можуть бути присутні лише сторони виробництва", - сказала суддя.

Адвокат Шепелєва у свою чергу висловив заперечення щодо клопотання прокурорів, оскільки, за його словами, справа вже "набула розголосу".