ua en ru

В СБУ не бачать зв'язку між самогубствами екс-регіоналів

У Службі безпеки України вважають, що зв'язку між самогубствами колишніх регіоналів немає. Про це повідомив радник голови СБУ Маркіян Лубківський, передає кореспондент РБК-Україна.

"Кожен з таких випадків має індивідуальні мотиви... Ми не бачимо зв'язку між цими випадками, ці питання не належать до компетенції СБУ, а СБУ допомагає МВС у розслідуванні цих випадків. Але ще раз підкреслюю, СБУ не бачить зв'язку між цими випадками", - сказав він.

У свою чергу перший заступник голови СБУ Юрій Артюхов зазначив, що самогубства екс-регіоналів могли стати результатом страху перед законом.

"В компетенції МВС, а не СБУ знаходяться дані справи. Ми не займаємося ними, вони не перебувають у підзвітності СБУ. Але як людина я можу сказати, що, можливо, це результат страху перед покаранням. Острах покарання як з боку суспільства, так і закону", - зазначив він.

Нагадаєм, в ніч на 28 лютого 2015 р. покінчив життя самогубством колишній заступник голови фракції Партії регіонів у Верховній Раді Михайло Чечетов.

Ввечері 9 березня застрелився колишній народний депутат України від Партії регіонів V і VI скликань Станіслав Мельник.

12 березня скоїв суїцид колишній голова Запорізької ОДА, колишній народний депутат України від Партії регіонів VI скликання Олександр Пеклушенко.