ua en ru

СБУ протягом доби затримала 7 громадян України за участь у терористичній діяльності

Підрозділи контррозвідки СБУ протягом доби затримали 7 громадян України, які брали активну участь у терористичній діяльності на боці так званих ДНР та ЛНР.

Підрозділи контррозвідки СБУ протягом доби затримали 7 громадян України, які брали активну участь у терористичній діяльності на боці так званих ДНР та ЛНР. Про це повідомила прес-служба СБУ.

К зазначається, вказані громадяни вербували місцевих мешканців, вели бойові дії проти українських вояків, чинили диверсії проти мирного населення.

Згідно з повідомленням, двох бойовиків з незаконного злочинного формування "Волчья стая" було затримано поблизу м. Краматорськ на прізвисько "Связист" та "Механік".

"Під час ведення бойових дій "Связист" та "Механік" залучалися до збройних нападів на українські блокпости, вчинення терактів та диверсій у мирних кварталах з метою залякування місцевих мешканців та компрометації українських військових", - йдеться у повідомленні СБУ.

Крім того, під м. Волноваха Донецької обл. затримали двох "пропагандистів" розколу України, громадян України К., 1958 року народження та Б., 1971 року народження.

Громадянин К. збирав та передавав бойовикам незаконного злочинного формування "Оплот" розвіддані про дислокацію та переміщення сил АТО.

У свою чергу в Луганській обл. підрозділ контррозвідки затримав двадцятирічного бойовика - члена диверсійної групи незаконного формування "Казачья национальная гвардия Великого войска донского".

СБУ встановила, що до складу злочинної групи входило ще 11 озброєних бойовиків, які вели бойові дії проти сил АТО у районі с. Попасна Луганської області.

У рамках ст. 258 Кримінального кодексу України стосовно затриманих здійснюються оперативно-слідчі дії.

Нагадаємо, вчора голова СБУ Валентин Наливайченко в ефірі телеканалу 112 заявив, що співробітники Служби безпеки України затримали 7 осіб за підозрою в тероризмі.