ua en ru

СБУ в Харківській області затримала диверсантів банди Мозкового, які готували теракти в регіоні

Співробітники Служби безпеки України спільно з прокуратурою та міліцією у рамках антитерористичних заходів в Харківській області знешкодили диверсійну групу, що готувала ряд терактів в регіоні. Про це йдеться в повідомленні прес-служби СБУ.

"12 лютого ц.р. правоохоронці затримали п'ятьох диверсантів банди "Торнадо" терориста Мозкового т. н. ЛНР, які готували підрив військкомату і газової магістралі, що проходить по території цього району. Затримані члени злочинного угруповання з весни минулого року брали участь у бойових діях на боці терористичної організації т. н. ЛНР, пройшли вишкіл російських спецслужб і мають досвід підготовки диверсій. Встановлено, що підривну діяльність групи координували співробітники ГРУ ГШ МО РФ і ФСБ, які розробили план диверсій, забезпечили бойовиків зброєю і вибухівкою", - йдеться в повідомленні.

СБУ встановила всіх спільників диверсантів, які зберігали зброю, вибухівку, фотографували об'єкти для здійснення терактів, складали карти місцевості, збирали інформацію про співробітників СБУ та МВС України. У ході обшуків у квартирах диверсантів і їх пособників співробітники СБУ вилучили зброю та вибухівку.

"Слідчими УСБУ в Харківській області розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації), ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України", - відзначили в прес-службі

Нагадаємо, бойовик з групи Гиркина-Стрєлкова добровільно здався СБУ в Харкові.