ua en ru

СБУ встановила причетність до вбивства депутата Горлівської міськради підполковника ГРУ Безлера

CБУ встановила причетність до вбивства депутата Горлівської міськради Донецької області Володимира Рибака громадянина Росії, підполковника ГРУ РФ Ігоря Бєзлєра.

Служба безпеки України (CБУ) встановила причетність до вбивства депутата Горлівської міськради Донецької області Володимира Рибака (партія "Батьківщина") громадянина Росії, підполковника Головного розвідувального управління РФ Ігоря Бєзлєра. Про це журналістам повідомила представник прес-центру СБУ Катерина Косарєва, передає кореспондент РБК-Україна.

"СБУ встановлено причетність до вбивства депутата Горлівської міськради Володимира Рибака так званої групи "Стрілка", яка діє в Донецькій області, і громадянина РФ, підполковника ГРУ Ігоря Бєзлєра, позивний "Біс", - заявила Косарєва.

"Встановлено, що 17 квітня Бєзлєр поставив завдання начальнику самопроголошеної міліції Горлівки про нейтралізацію Рибака, який намагався встановити державний прапор на будівлі Горлівської РДА. Бєзлєр дав вказівку члену своєї групи, військовослужбовцю РФ викрасти Рибака, посадити в автомобіль і вивести в обумовлене місце, де застосувати проти нього заходи фізичного впливу. Він сам планував особисто виїхати на місце, де утримувався Рибак", - додала Косарєва.

За інформацією СБУ, далі за вказівкою "Стрілка" (Ігор Стрєлков) Рибака доправили до штабу сепаратистів у Слов'янську, де з ним особисто мав поспілкуватися Стрєлков. "Встановлено також, що 20 квітня Стрєлков особисто дав вказівку самопроголошеному меру Слов'янська Пономарьову вивезти тіло вбитого Рибака зі штабу, яке той виконав", - заявила Косарєва.

Нагадаємо, 17 квітня СБУ оголосила в розшук Бєзлєра.

Напередодні у прес-службі Міністерства внутрішніх справ повідомили, що, за даними слідства, сепаратисти причетні до вбивства депутата Горлівської міської ради Володимира Рибака.