ua en ru

СБУ здався бойовик, який охороняв російське командування на Донбасі

СБУ здався бойовик, який охороняв російське командування на Донбасі Фото: СБУ (flickr.com/securityserviceofukraine)

Наразі чоловік знаходиться вдома зі своєю родиною

Колишній бойовик, який був задіяний в охороні російських військовослужбовців у так званій "Донецькій народній республіці", скористався програмою Служби безпеки України "На тебе чекають вдома", передає прес-служба СБУ.

"У 2014 році мешканець Донецької області, піддавшись обіцянкам сепаратистів, приєднався до незаконних збройних формувань терористичної організації ДНР. У складі бандугруповань він охороняв військові об’єкти, зокрема "генеральний штаб" бойовиків та представників російського командування. Ставши свідком грабежів місцевого населення, знущань з боку російських військових, він вирішив покинути ряди бойовиків та територію так званої "новоросії", - сказано у повідомленні.

Вказано, що чоловік тривалий час, побоюючись кримінальної відповідальності, переховувався у родичів на підконтрольній українській владі території. Дізнавшись від знайомих про програму СБУ "На тебе чекають вдома", колишній бойовик звернувся до правоохоронних органів та повідомив про свою участь у складі бандугруповання. Обставини вчиненого чоловіком правопорушення перевіряються у рамках кримінального провадження.

Наразі чоловік знаходиться вдома зі своєю родиною та очікує на передбачене законодавством України звільнення від кримінальної відповідальності.

Нагадаємо, голова Служби безпеки України Василь Грицак заявив, що на Донбасі зараз знаходяться 36 тисяч терористів і російських військовослужбовців.