ua en ru

В СБУ перевірять заяву Мангера про причетність її генерала до вбивства Гандзюк

В СБУ перевірять заяву Мангера про причетність її генерала до вбивства Гандзюк Фото: Данило Доценко (скрин_видео_канала_YouTube_СБУ)

В СБУ пообіцяли провести судові експертизи з використанням поліграфа

Служба безпеки України "ретельно перевірить" заяву підозрюваного в організації вбивства активістки Катерини Гандзюк голови Херсонської облради Владислава Мангера про причетність до даного злочину співробітника СБУ Данила Доценка. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу СБУ на сторінці Facebook.

У відомстві заявили, що "цією заявою підозрюваний виключно намагається уникнути кримінальної відповідальності за скоєний злочин".

Разом з тим, в СБУ повідомили, що твердження Мангера буде ретельно перевірено в ході досудового розслідування кримінальної справи за фактом умисного вбивства Гандзюк, в "тому числі шляхом проведення (в разі задоволення судом відповідних клопотань органу досудового розслідування) судових психологічних експертиз з використанням комп'ютерного поліграфа, в разі отримання відповідної згоди від Мангера та інших осіб, про причетність до злочину яких він вказує".

Нагадаємо, 31 липня 2018 року, в Херсоні вранці невідомий облив невстановленою речовиною керуючу справами виконкому міської ради та громадську активістку Херсона Катерину Гандзюк. Гандзюк госпіталізували. Через місяць громадська активістка померла в результаті сукупності недостатності функціональних систем організму, що розвилася в результаті великих хімічних опіків тіла.

7 серпня 2018 року були затримані двоє громадян України, які за версією слідства є співучасниками організації замаху - Володимир Васянович та Сергій Торбін. Прокурор зазначив, що на них як співучасників замаху на Гандзюк вказують свідчення інших учасників справи - Горбунова і Вишневського.

В СБУ перевірять заяву Мангера про причетність її генерала до вбивства Гандзюк

В ході суду над Владиславом Мангер, якого підозрюють в організації вбивства Катерини Гандзюк, сам подозреваемій заявив, що вбивство активістки організував генерал Служби безпеки України Данило Доценко. Але, у СБУ спростовують заяву Мангера і кажуть, що винний голова Херсонської облради.