ua en ru

СБУ прийняла заходи проти отруєння спецназівців РФ

СБУ прийняла заходи проти отруєння спецназівців РФ Фото: Маркіян Лубківський

СБУ побоюється російських спецслужб

Служба безпеки України (СБУ) прийняла заходів, щоб не допустити отруєння затриманих російських спецназівців ГРУ Олександра Александрова та Євгена Єрофєєва полонієм. Про це пише "Нова газета" з посиланням на офіс радника голови СБУ Маркіяна Лубківського.

Так, у київській лікарні, де Єрофєєв і Александров проходять лікування, встановлена радіаційний захист у зв'язку з можливим замахом на життя росіян з боку спецслужб РФ.

"Ще один інцидент, на зразок усунення Литвиненко, нам не потрібен", - заявив Лубківський.

Зазначимо, Олександр Литвиненко, колишній офіцер ФСБ, який втік з Росії до Великобританії, помер у лікарні в Лондоні 23 листопада 2006 р. На наступний день лікарі заявили, що причиною смерті стало радіоактивне зараження, як передбачається, полонієм-210. За версією слідства, він був отруєний екс-співробітниками служби Андрієм Луговим і Дмитром Ковтуном.

Нагадаємо, Олександр Александров Євген Єрофєєв були затримані у зоні АТО 16 травня. Після цього СБУ опублікувала запис допиту спецназівців, на якому ті розповіли, що прибули в Україну 26 березня 2015 р. у складі батальйону з 220 чоловік.

Напередодні Александрова і Єрофєєва в лікарні відвідував російський консул.