ua en ru

СБУ запобігла теракти і вбивства членів "Правого сектору" в Дніпропетровську

СБУ запобігла теракти і вбивства членів "Правого сектору" в Дніпропетровську Фото: затримання терористів в Дніпропетровську

Терористи діяли на замовлення ЛНР

Служба безпеки України запобігла низці терактів в Дніпропетровську, а також політичні вбивства, в тому числі членів "Правого сектора". Про це йдеться в повідомленні прес-центру СБУ.

Повідомляється, що теракти і вбивства готувалися за замовленням самопроголошеної "Луганської народної республіки".

"29 травня у Дніпропетровську СБУ затримала чотирьох зловмисників, які готували фізичну розправу над волонтерами та членами добровольчих батальйонів. У них вилучено вогнепальну зброю і бойові гранати", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що терористичну групу очолював 39-річний працівник однієї з приватних охоронних структур Дніпропетровська з позивним "Мауглі". Серед інших затриманих зловмисників члени "Союзу радянських офіцерів" - ветеран спецназу і керівник федерації карате.

"Терористична група отримала від бойовиків на прізвисько "Саїд" і "Остап" список громадських активістів, членів "Правого сектора", добровольчих батальйонів для організації їх фізичного знищення. Також група повинна була здійснити теракти в обласному центрі", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що в ході обшуків помешкань зловмисників правоохоронці вилучили п'ять гранат "РГД-5", вогнепальну зброю та боєприпаси.

СБУ запобігла теракти і вбивства членів "Правого сектору" в Дніпропетровську

Фото: вилучена зброя

СБУ запобігла теракти і вбивства членів "Правого сектору" в Дніпропетровську

Фото: вилучені гранати

Нагадаємо, СБУ прийняла заходи проти отруєння спецназівців РФ.