ua en ru

СБУ запобігла вибуху в житловому будинку в Щасті

СБУ запобігла вибуху в житловому будинку в Щасті http://www.rbc.ua/ukr/tag/sluzhba_bezopasnosti_ukrainy_4a001f60066e6

В підвалі житлового будинку було виявлено саморобний вибуховий пристрій

Служба безпеки України (СБУ) спільно з міліцією попередила теракт в житловому будинку в Щастя Луганської області. Про це йдеться в повідомленні прес-служби СБУ.

"Правоохоронці виявили саморобний вибуховий пристрій в підвальному приміщенні багатоквартирного житлового будинку. Бомба складалася з двох сполучених протитанкових мін ТМ-62М, тротиловою шашки і детонатори. Загальна вага вибухової речовини становив 14 кг. Засіб поразки знаходився у бойовому стані. Терміново була організована евакуація мешканців будинку. Військові сапери знешкодили вилучені міни на полігоні за межами міста", - йдеться в повідомленні.

За фактом замаху на вчинення терористичного акту слідчими СБУ відкрито кримінальне провадження. В організації злочину проти мирних людей підозрюються представники диверсійного центру незаконних збройних формувань так званої "Луганської народної республіки".

Нагадаємо, Служба безпеки України (СБУ) затримала в Харкові диверсанта так званих "харківських партизан", який планував у найближчі дні два теракту в місті.