ua en ru

СБУ запобігла теракту в Рубіжному

СБУ запобігла теракту в Рубіжному Фото: СБУ

Теракт мав відбутися на території військової частини, розташованої неподалік хімічного заводу

Служба безпеки України (СБУ) в Луганській області знешкодила групу прихильників так званої "Луганської народної республіки", яка планувала теракт в Рубіжному. Про це йдеться в повідомленні прес-служби СБУ.

"Теракт із застосуванням гранатометів, вибухівки та стрілецької зброї мав відбутися на території військової частини, розташованої неподалік хімічного заводу. Організатор групи, житель Лисичанська, воював на боці бойовиків "ЛНР/ДНР" у т. ч. в угрупованні "Оплот" під командуванням ватажка терористів Захарченко, брав безпосередню участь у боях в районі донецького аеропорту. Крім того, диверсант проходив спецпідготовку в тренувальних таборах бойовиків на території Росії і в окупованому Стаханові", - йдеться в повідомленні.

В СБУ уточнили, що завдання здійснити теракт затриманий отримав від кураторів з Росії.

Діяльність диверсантів розслідується згідно кримінальному провадженню за ч. 1 ст. 258-3 (участь у діяльності терористичної організації) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, Служба безпеки України заявила про запобігання теракту, який диверсант планував здійснити в Харкові під час заходів на честь другої річниці Майдану.